Groenblijvende haag

Coniferen haag aangeplant in tuin met grasveld

Groenblijvende haag

Wilt u een haag in de tuin die elk seizoen mooi is, van de lente tot en met de winter? Kies dan voor een groenblijvende haagplant. Zo’n plant – zoals planten uit de taxusfamilie – verliest nooit zijn blad, waardoor u het hele jaar door geniet van een prachtige groene haag. Ontdek welke groenblijvende haagplanten geschikt zijn voor uw tuin en hoe u ze onderhoudt.

Redenen om te kiezen voor een groenblijvende haag

Wilt u meer privacy in uw tuin? Een haag is een uitstekende keuze, tenzij deze in de herfst en winter zijn bladeren verliest. Met een wintergroene haag blijft uw privacy behouden, en het hele jaar door geniet u van een weelderig groene tuin. Deze groenblijvende haag vergt weinig onderhoud, wat de haag nog aantrekkelijker maakt.

Onze groenblijvende haag soorten

Voor een mooie wintergroene haag heeft u de keuze uit verschillende soorten planten. De taxusfamilie is een bekende groenblijvende haagplant. Deze plant komt zowel wild voor in de Nederlandse natuur als in veel tuinen. U heeft de keuze uit verschillende taxussen, in pot of met kluit. Ook verkopen we verschillende coniferen. Dit zijn ook winterharde planten die groen blijven. Coniferen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en groeien snel. Binnen de kortste keren heeft u dus een mooie haag staan die u voldoende privacy biedt.

Groenblijvende haagplanten onderhouden

Een groot voordeel van groenblijvende haagplanten, is dat een groenblijvende haag weinig onderhoud nodig heeft. Onder onderhoud valt bewateren, het bemesten en de haag snoeien. Als u de plant net in de grond heeft gezet, bewatert u de plant nog totdat de plant goed geworteld is. Daarna hoeft u de plant geen water meer te geven, tenzij het een lange periode droog weer is. Geef dan twee tot drie keer in de week ’s avonds water, maar zorg dat de grond niet te nat is, anders ontstaat er wortelrot. Bemest de groenblijvende haagplant alleen tussen de periode van eind april tot begin augustus. Als u langer doorgaat met het bemesten, blijft de plant groeien. Hierdoor heeft de plant geen energie om zich op de winter voor te bereiden.

Hebben winterharde planten extra bescherming nodig?

De winterharde planten hebben geen extra bescherming nodig, omdat ze zelf een soortgelijk antivries aanmaken om de sapstroom op gang te houden. Als u de planten in een pot of bak heeft staan, dient u de plant echter wel te beschermen, zelfs als deze winterhard is. Dit kunt u doen met vliesdoek.

Wanneer moet u een groenblijvende haag snoeien?

Kiest u voor een conifeer? Dan snoeit u de haag twee keer per jaar. Dit doet u in mei of juni en augustus of september. Doe dit niet als het extreem warm is en snoei alleen als de conifeer in de schaduw staat. U snoeit de bovenzijde van de jonge conifeer pas als deze de gewenste hoogte heeft bereikt, de zijkanten kunt u wel al snoeien.

Als u voor een taxus kiest, kunt u het hele jaar door snoeien, maar de meest ideale maanden zijn mei of juni en augustus of september. Ook deze plant snoeit u het beste twee keer per jaar en het liefst als het bewolkt is.

Groenblijvende haag online kopen

Heeft u plannen om een groenblijvende haag aan te schaffen? Bij Kwekerij Top & Top kunt u uw groenblijvende haag online kopen. Wij leveren gegarandeerd kwaliteit; we laten onze planten jaarlijks controleren door Naktuinbouw. Dit betekent dat onze planten voldoen aan de Europese richtlijnen. Onze prijzen zijn lager dan de prijzen die u voor dezelfde planten betaalt in een tuincentrum, omdat u rechtstreeks bij onze kwekerij bestelt. Er is hierdoor geen tussenpartij als het tuincentrum nodig, wat weer scheelt in de kosten. Daarnaast ontvangt u twee maanden groeigarantie. Wacht niet langer en bestel online uw groenblijvende haag voor in de tuin.