Fagus Sylvatica

Fagus Sylvatica – de klassieke beukenhaag, beschikbaar vanaf november tot april. Deze prachtige groene haagplant, bekend om zijn sierlijke bladeren en dichte groei, is de ideale keuze voor het creëren van een natuurlijke afscheiding of windscherm in uw tuin. Onze Fagus Sylvatica wordt geleverd als wortelgoed met kale wortel, wat zorgt voor een eenvoudige aanplanting.

Plantadvies

Volg deze stappen voor een succesvolle aanplant van de Fagus Sylvatica:

  1. Standplaats: Kies een plek in de tuin die zon of halfschaduw ontvangt. De beuk geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vochtige grond die licht zuur tot neutraal is.
  2. Bodemvoorbereiding: Maak de bodem goed los en verwijder onkruid en stenen. Verrijk de grond met compost of organische mest om de vruchtbaarheid te verhogen.
  3. Plantafstand: Plant de beukenhaag met een tussenafstand van 4-5 planten per meter voor een volle, dichte haag.
  4. Plantdiepte: Graaf een sleuf van ongeveer 30-40 cm diep. Plaats de planten in de sleuf, spreid de wortels goed uit en vul de sleuf aan met losse aarde. Zorg ervoor dat de wortelhals gelijk ligt met het grondoppervlak.
  5. Water geven: Geef na het planten onmiddellijk water om de grond goed rondom de wortels te laten zakken. Bij droog weer regelmatig water geven tot de planten goed zijn aangeslagen.

Verzorgingsadvies

Voor een gezonde en weelderige Fagus Sylvatica, volg deze verzorgingstips:

  1. Snoeien: Snoei de haag twee keer per jaar, in juni en september, om een dichte vertakking te bevorderen en de gewenste vorm te behouden. Verwijder ook dood hout en beschadigde takken.
  2. Bemesting: Bemest de haag in het vroege voorjaar en in de nazomer met een organische meststof om de nodige voedingsstoffen te leveren.
  3. Bescherming: Bescherm jonge planten tegen harde wind en vorst door een windscherm te plaatsen en bij strenge vorst de basis van de planten af te dekken met een laag mulch.
  4. Onkruidbeheersing: Houd het gebied rondom de haag onkruidvrij om concurrentie om voedingsstoffen en water te voorkomen.
  5. Ziektebestrijding: Controleer regelmatig op ziekten en plagen. Behandel bij het constateren van problemen zoals bladluizen of schimmel met een geschikt bestrijdingsmiddel.