Laurier verzorgen

Zelf een laurier stekken? Hier vindt u een aantal handige tips

Heeft u groene vingers en denkt u er al een tijdje over om uw eigen laurier te stekken? Dat kan! Natuurlijk kunt u bij Kwekerij Top en Top de beste kwaliteit laurierplant kopen (bijvoorbeeld als basisplant voor uw stek-project), maar het zelf stekken kan een leuke uitdaging zijn om meer groen in huis te halen. Hieronder vindt u een aantal tips wat betreft het stekken van een laurier.

 

Wat heeft u nodig om een laurier plant te stekken?

Het belangrijkste dat u nodig heeft om te kunnen beginnen met stekken is natuurlijk een “moederplant”. Hoe gezonder deze plant is, hoe beter. De laurierplanten van Kwekerij Top en Top worden jaarlijks gekeurd door de Naktuinbouw en zijn dus gegarandeerd van uitstekende kwaliteit. Die garantie heeft u niet bij een tuincentrum, of bij een laurierplant die u zomaar ergens ziet staan.

Met een scherp mesje haalt u een stekje van de moederplant af. Verdere benodigdheden zijn potgrond, een bloempot, en een plek in huis waar het stekje voldoende zonlicht krijgt.

 

Een stekje van de laurierplant nemen

Zomaar wat blaadjes plukken heeft natuurlijk geen zin. Zoek in plaats daarvan een takje aan de moederplant dat voldoende bladeren (ten minste drie à vier) heeft en lang genoeg is (zo’n 10 centimeter). De onderste bladeren knipt u van het stekje af zodat er een kale stengel overblijft, wat de stam van uw nieuwe laurierplant gaat worden. Plant het stekje vervolgens in de potgrond.

 

De verzorging van een laurierplant stek

De eerste tijd heeft een nieuw stekje veel water nodig om sterk te kunnen worden. Zorg er in ieder geval voor dat de grond altijd vochtig is, maar nooit drijfnat is. In het begin is extra voeding zoals mest niet nodig, maar wel voldoende zonlicht. Zet uw laurierstekje echter niet in de felle middagzon, om uitdroging te voorkomen.

Het duurt hierna zo’n 6 tot 8 weken totdat het stekje wortel gaat schieten. Uiteindelijk zal het stekje uitgroeien tot een nieuwe laurierplant. Heb geduld, de laurier groeit niet als bamboe en het zal dus wat langer duren voordat u resultaat ziet.

 

Kwekerij Top & Top is de juiste plek voor het kopen van een laurierplant

Zoals eerder genoemd, koopt u de beste kwaliteit moederplant bij Kwekerij Top en Top. Daar bent u niet alleen een stuk voordeliger uit dan bij een tuincentrum, ook voor advies kunt u bij ons terecht. Liever een complete haag kopen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op met ons of bestel direct uw ideale laurierplanten via onze webshop.