Een haag planten

Een haag planten is vrij eenvoudig. Toch zijn er zaken waar u rekening mee moet houden.  De meeste haagplanten stellen gelukkig weinig eisen aan standplaats en grondsoort. Wanneer u kluitplanten koopt worden deze geleverd met een jute zak. Dit is ter bescherming van de plant en u mag deze laten zitten tijdens het planten.

Het begint met het graven van een ruime geul. U kunt het beste een lijn spannen om deze recht te kunnen graven.  De kluit moet goed in de geul passen en de diepte moet ongeveer gelijk zijn aan de kluit van de plant. Wanneer de ondergrond erg vast is kunt u deze het beste wat omscheppen en loswoelen. Dan begint u met planten van de haag. Wanneer de haagplanten goed geplaatst zijn kunt u de geul weer aanvullen met het zand. Het beste kunt u de grond aanvullen met tuinaarde of aanplantgrond.  Zo krijgt de haag meteen voldoende voedingsstoffen.

Uiteraard heeft de haag voldoende water nodig. Bij het water geven is het belangrijk dat de kluiten goed nat worden gemaakt. In de eerste maanden na het planten heeft de haag zeker 2 tot 3 keer per week water nodig. Geef het water bij de kluit. Daarna blijft het belangrijk om, met name wanneer het warm en droog is,  voldoende water te geven. Zorg er wel voor dat het water ook weg kan lopen. De grond moet goed doorlaatbaar zijn. Dit is met name belangrijk bij Taxusplanten.

Haag planten en het weer

Als laatste, plant niet bij té droog weer of bij vorst. Planten met kluit kunnen geplant worden van medio september tot medio mei. Planten in pot kunnen ook in de zomerperiode worden geplant.

 • 0 out of 5

  Thuja occ. Brabant

  Leverbaar vanaf september 2022

  De Thuja Brabant conifeer is uitermate geschikt voor mooie hagen. Deze groenblijvende conifeer is geschikt voor elke tuin. De conifeer is winterhard en is een snelle groeier.

  3.5023.50
 • 0 out of 5

  Cham. law. Columnaris

  Leverbaar vanaf september 2022

  De Chamaecyparis law. Columnaris staat bekend om zijn prachtige blauwe gloed en is zeer geschikt voor een haag. De groei is zuilvormig en compact. Uiteraard is deze conifeer ook solitair te plaatsen. De soort is winterhard.

  4.0019.50
 • 0 out of 5

  Thuja plic. Martin

  Leverbaar vanaf september 2021

  De “Thuja plicata Martin” is een groene tot donkergroene conifeer. Deze reuzenboom is winterhard en groenblijvend, en dus perfect geschikt als haag. De boom kan ong. 6-8 meter hoog worden.

  6.5029.95
 • smaragd
  0 out of 5

  Thuja occ. Smaragd

  Leverbaar vanaf september 2022

  De Thuja occ Smaragd heeft een prachtige heldere, groene kleur. Deze conifeer is prima geschikt voor een haag maar is ook zeker solitair te plaatsen. De Smaragd heeft een compacte groei. Ook deze conifeer is winterhard en behoudt zijn prachtige kleur in de wintermaanden.

  5.5035.50