Rhododendron Bemesten

Wanneer een rhododendron bemesten?

De Rhododendron bemesten is een gemakkelijk karwei. Wij krijgen veel vragen van mensen: waarmee, hoeveel en wanneer moeten wij onze Rhododendrons bemesten? De Rhododendron en andere planten hebben voornamelijk in het groeiseizoen extra voeding nodig. Het groeiseizoen van de Rhododendron is van april tot oktober. De eerste keuze die u moet maken is: gaat u de rhododendron bemesten? Het is niet noodzakelijk, maar wel beter voor uw rododendron. Het is belangrijk, dat wanneer u de rododendron bemest, dit niet enkel in april doet. Verdeel het bemesten over de groeitijd van de Rhododendron.
Wij raden aan om te bemesten in april, eind mei en eind juni.
De rest van het jaar is dan overbodig omdat uw plant dan voldoende voeding heeft gekregen.

Kunstmest

De kunstmest die wij gebruiken voor de Rhododendrons is Osmocote.
Dit is kunstmest in de vorm van geelachtige korrels, die de mest in gedoseerde hoeveelheden vrij laat.

Wanneer u ervoor kiest om uw rhododendron te bemesten met Osmocote, is het belangrijk dat u de kunstmest uitstrooit onder de buitenste bladeren van de plant.
De reden daarvoor is simpel: Het (regen)water wat van de bladeren afdruipt, zorgt voor een betere verwerking van de kunstmest.
Als de korrels dicht bij de stam liggen, zal het effect van de Osmocote verminderen.

Wanneer uw Rhododendron er sterk bij staat, dus een donkergroen blad en mooie nieuwe bloemknoppen en nieuwe takken, is er weinig werk aan de winkel.
U kunt zo zien dat de Rhododendron voldoende voeding krijgt, extra bemesting is dan niet nodig.