Coniferenhaag snoeien

Het snoeien van coniferen

Om ervoor te zorgen dat uw coniferen op de juiste hoogte en in de juiste vorm blijven, is het belangrijk om de coniferenhaag snoeien. Doet u dit niet, dan kan een conifeer wel 10 meter hoog worden. Ook zorgt u er op deze manier voor dat de coniferen mooi vol worden. Uw coniferenhaag snoeien kunt u het beste twee keer in het jaar doen. De eerste keer eind mei/begin juni en de tweede keer in augustus

Waar moet u op letten?

Om ervoor te zorgen dat de boom geen schade lijdt, is het noodzakelijk dat u op de weersomstandigheden let. U kunt de boom namelijk het beste snoeien als het bewolkt is. Hiermee voorkomt u zonverbranding. Daarnaast is het belangrijk dat het snoeigereedschap scherp is. Botte scharen kunnen namelijk tot gevolg hebben dat takken afsterven. Wat ook van belang is, is dat u de takken niet te ver terugsnoeid. Doet u dit wel, dan kan de boom beschadigd raken. Uit het oude hout groeien namelijk geen nieuwe takken meer.
Om ervoor te zorgen dat de boom voldoende zonlicht krijgt, kunt u de boom het beste in kegelvorm snoeien. Zo kan het zonlicht zowel de boven- als onderkant van de coniferen bereiken. Zo voorkomt u dat de boom kaal wordt aan de onderzijde: als u niet snoeit wordt het zonlicht geblokkeerd door de bovenste takken.

Meer informatie over coniferen? Kijk hier:

Coniferenhaag bemesten | Coniferenhaag planten | Coniferenhaag verplanten