Coniferenhaag verplanten

Als u uw coniferenhaag wilt verplanten raden wij aan om dit eind september/begin oktober te doen, en wel voor twee redenen. Allereerst is het belangrijk dat de conifeer tijd heeft om zich voor te bereiden op de winter, en daarnaast is het belangrijk dat u uw conifeer verplaatst terwijl de boom in de ruststand is, en dat is in deze periode.

Het is verstandig om een half jaar van tevoren te starten met de eerste voorbereiding. Deze voorbereiding bestaat uit het rondsteken van de coniferen. Dit om de boom te stimuleren om alvast nieuwe wortels te groeien. Als u de bomen dan verplaatst na een half jaar zijn de coniferen beter voorbereidt en zullen ze sneller wortelen.

Voordat u tot het steken van de coniferen overgaat graaft u een nieuwe geul. Deze geul moet groter zijn dan de oorspronkelijke geul, omdat de bomen gegroeid zijn. Het is verstandig om de geul 2 keer zo breed te graven, en een half keer zo diep. Voordat u de coniferen overplaatst kunt u dan de onderste laag vullen met potgrond en losgegraven grond, eventueel gemengd met compost. Nu kunt u de coniferen uitgraven. Het is belangrijk dat u een scherpe gebruikt. Zorg ervoor dat de verhouding conifeer/kluit goed is (de kluit moet minstens de helft van de omtrek van de conifeer zijn). Als u de planten geplaatst heeft dient u de grond goed aan te drukk. Ook is het van belang dat u de coniferen genoeg water toedient.

Meer informatie over coniferen? Kijk dan hier:

Coniferenhaag bemesten | Coniferenhaag snoeien | Coniferenhaag planten