Coniferenhaag planten

Als u van plan bent om uw coniferenhaag zelf te planten, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld, waardoor uw coniferenhaag planten een kleine klus wordt. Allereerst adviseren wij om een touw te spannen op de plaats waar u uw haag wilt hebben. Als u dit touw als leidraad gebruikt bij het graven van een geul zorgt u ervoor dat de haag recht komt te staan. Bij het graven van een geul is het belangrijk dat de geul dieper en breder is dan de kluit, zodat de kluit in z’n totaliteit in de grond zit. Als u de geul gegraven heeft kunt u ervoor kiezen om de grond wat los te woelen en te mengen met bemeste tuinaarde.
Hierdoor kunnen de bomen gemakkelijker wortelen. Hierna kunt u de coniferenhaag planten in de grond. Het meegeleverde juten gaas rondom de kluit kunt u laten zitten.
Voordat u de geul dichtgooit doet u er verstandig aan om even te controleren of de indeling goed is. Zo voorkomt u grote gaten in uw haag. Nadat dit gecontroleerd is kunt u de sleuf dichtgooien met de los gegraven grond en bemeste tuinaarde.

Als u de coniferen geplaatst heeft is het belangrijk dat de bomen veel water krijgen. Zeker in de eerste maanden moet u de bomen meerdere keren per week water geven. Let op! Alleen regenwater voldoet niet, dus ook wanneer het geregend heeft is het belangrijk dat u de bomen water blijft geven.

Meer informatie over coniferen? Kijk hier:

Coniferenhaag verplanten |Coniferenhaag bemesten | Coniferenhaag snoeien