Coniferenhaag bemesten

Het bemesten van coniferen

Als u ervoor kiest om uw coniferen te bemesten, dan raden wij aan om dit met speciale coniferenmest te doen. Deze mest bevat bijvoorbeeld magnesium, wat ervoor zorgt dat de bladeren mooi van kleur blijven, en bitterzout. Naast de speciale coniferenmest kunt u ook gebruik maken van organische en kunstmeststoffen. Mocht u hiervoor gaan, dan adviseren wij organische mest, omdat een positiever effect heeft op het bodemleven in uw tuin.

Het is belangrijk dat u met mate bemest. Bij een teveel aan mest zal de plant zijn oorspronkelijke vorm kwijtraken. Als u de coniferen gaat bemesten is het belangrijk dat u de mest dicht bij de voet van de plant gooi, en met mate bemest. Door een teveel aan mest zal de boom zijn natuurlijke vorm kwijt raken, omdat de conifeer dan te hard groeit. Ook is het van belang dat u de mest licht inharkt. Om ervoor te zorgen dat de mest goed wordt opgenomen in de bodem is het niet onverstandig om na het bemesten wat water te geven.

Wanneer kan u het beste uw coniferen bemesten?

Wij raden aan om uw coniferen tweemaal in het jaar extra voedingsstoffen te geven in de vorm van meststoffen. De eerste keer in de lente, rond maart/april, en de tweede keer in het najaar, in augustus/september,na de tweede snoeibeurt. Het is belangrijk dat u niet te vroeg start, maar ook niet te laat doorgaat met het bemesten van de planten, omdat de planten zich moeten voorbereiden op de winter. Het is niet altijd persé nodig om uw coniferen mest te geven. Als de coniferen goed groeien, en de juiste kleur behouden is de noodzaak niet aanwezig.

Meer informatie over coniferen? Kijk hier:

Coniferenhaag planten | Coniferenhaag snoeien | Coniferenhaag verplanten