Taxus

Taxus

De Taxus oftewel venijnboom (behorend tot het geslacht van coniferen) is een uitermate geschikte haagplant en is makkelijk in elke gewenste vorm te snoeien, waardoor u een bijzondere haag kunt creeëren. De plant blijft het gehele jaar door mooi groen en is winterhard.

Of u nu op zoek bent naar een erfafscheding of een kleinere haag in uw tuin of voortuin, de taxus is hiervoor geschikt. Uiteraard kan de taxus ook solitair geplant worden en zelfs in elke gewenste vorm worden gesnoeid.

Kwekerij Top & Top heeft ruime ervaring met het kweken van Taxus. Door het regelmatig snoeien en de juiste grond en bemesting leveren wij prachtige volle planten. Al onze planten worden jaarlijks gekeurd door de NAK tuinbouw. Kwaliteit gegarandeerd.

Soorten taxus

Wij verkopen twee soorten Taxus:

  • Taxus Baccata
  • Taxus Hicksii

Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zowel de Baccata als de Hicksii hebben een donkergroene kleur. De Baccata groeit iets sneller dan de Hicksii. De Hicksii heeft meer opgaande takken en groeit daardoor wat compacter.

Verzorging

De taxus is een sterke plant en zeer onderhoudsvriendelijk. Planten is mogelijk van september tot eind mei. Planten in pot kunnen het gehele jaar door worden geleverd.

De haag kunt u het beste een of twee keer per jaar snoeien. Dit kan in juni en eventueel nog in  september.

Bij het planten kunt u het beste de geul aanvullen met tuinaarde .Ook een juiste bemsting is erg belangrijk. Meer informatie hierover vind u bij Bemesting. Geef de haag voldoende water en zorg voor een goed doorlatende bodem. De grond mag namelijk niet langdurig te nat blijven.

Een taxus kan geplant worden in zon, halfschaduw en schaduw. Het mooiste resultaat wordt bereikt met minimaal enige uren zonlicht.

 

Bestellen

Voor bestellen en prijzen klikt u hier of neemt u contact met ons op: contact