Wanneer coniferen bemesten

Wanneer coniferen bemesten

Het op de juiste manier bemesten van uw coniferen is net zo belangrijk in de verzorging als het planten en snoeien. U kunt uw coniferen het beste twee keer per jaar bemesten. Hier zijn enkele handige tips voor het bemesten van uw conifeer:

  1. Eerste bemesting (eind april): Aan het einde van april is het tijd om uw coniferen te bemesten. Dit bereidt ze voor op de zomerperiode.
  2. Tweede bemesting (begin september): Aan het begin van september is het moment om opnieuw te bemesten. Dit zorgt ervoor dat uw coniferen goed voorbereid de winter ingaan.

Waarmee coniferen bemesten? Voor het bemesten van uw coniferen raden we aan om organische meststoffen of (koe)mestkorrels te gebruiken. Deze zijn beter voor het milieu dan kunstmest. Als u speciale mestgrond voor coniferen gebruikt, kiest u voor het beste van het beste. Deze mestgrond bevat alle ingrediënten voor een rijke voedingsbodem. Let er bij voorkeur op dat het product magnesium bevat, omdat dit zorgt voor het behoud van de groene kleur van uw coniferen.

Hoe coniferen bemesten? De Thuja, die onder de schubconiferen valt, heeft kleine, opgerolde blaadjes die erg zacht zijn. Dit maakt het bemesten gemakkelijk. Volg deze stappen:

  1. Kijk op de verpakking van uw mest voor de juiste dosering.
  2. Verdeel de meststof gelijkmatig over de lengte van uw haag, strooi dicht bij de stam en wat over de grond eromheen.
  3. Hark de mest vervolgens lichtjes in de grond.
  4. Geef de coniferen water om de meststof goed in de grond op te nemen.

Zo houdt u uw prachtige, groene coniferenhaag gezond en mooi!