Buxus

Buxus

Deze populaire plant, ook wel palm of palmboompje genoemd,  vindt u terug in vrijwel elke tuin.

De buxus is geschikt voor het maken van een haag in een voortuin, maar kan ook solitair geplaatst worden. Denk hierbij ook aan mooie buxusbollen of bijvoorbeeld een buxuspyramide. De buxus laat zich in elke gewenste vorm snoeien. Ook elke gewenste hoogte is mogelijk.

Kwekerij Top & Top kweekt en verkoopt de Buxus Sempervirens. Dit is de meest voorkomende soort en is geschikt voor hagen en vormen als pyramides (kegels) en bollen. De planten worden geleverd als wortelgoed of in pot.

Wortelgoed is leverbaar vanaf half september tot eind mei. Buxus in pot is het gehele jaar verkrijgbaar.

Verzorging buxus

En buxus is makkelijk te verzorgen. De standplaats kan zowel volle zon als halfschaduw zijn. Buxus groeit het beste op een vochtige grond. Is de grond droog, geef dan regelmatig water.

Het is raadzaam om de buxusplanten een of twee maal per jaar te snoeien, in mei/juni en augustus/begin september.Snoeien zorgt voor vollere en stevigere planten.Het beste kunt u snoeien bij bewolk weer. In de volle zon bestaat kans op verbranding. Gebruik voor het snoeien een scherpe schaar. Er zijn ook speciale buxusscharen verkrijgbaar.

De buxusplant heeft, zoals elke plant, voeding nodig. Dit kunt u doen door te plant tweemaal per jaar te bemsten. De beste tijd om dit te doen is februari/maart en juni. Meer informatie over bemesting vind u hier