Zon & Halfschaduw

 • rhododendron cunningham whiterhododendron cunningham white 2
  0 out of 5

  Rhododendron Cunningham’s White

  De ‘Cunningham White’ is een van de bekendste soorten. De ‘Cunningham White’ bloeit in mei en kan het beste geplaatst worden in de zon of halfschaduw. De witte bloemen hebben een geel hart en zijn klokvormig. De “Cunningham White’ heeft een compacte groei.

 • rhododendron grandiflorum
  0 out of 5

  Rhododendron “Grandiflorum”

  De Rhododendron ‘Grandiflorum’ ziet u vaak terug in Nederlandse tuinen. Deze populaire soort heeft grote bloemen met een heldere paarse kleur. De bloeiperiode is mei. De Grandiflorum staat bekend om zijn snelle groei.”

 • rhododendron nova zemblarhododendron nova zembla 2
  0 out of 5

  Rhododendron Nova Zembla

  De Rhododendron ‘Nova Zembla’ heeft prachtige bloemen met een heldere rode kleur. De bloeitijd begint rond eind mei. Deze rhododendron kan een hoogte bereiken van zo’n 250 centimeter.

 • rhododendron calsap
  0 out of 5

  Rhododendron “Calsap”

  Rhododendrons “Calsap” groeien het best in een zure, vochthoudende grond. U hoeft de Rhododendron “Calsap” niet te snoeien. Om hem mooi te houden: puntjes bijknippen rond juni en bij jonge planten de uitgebloeide bloemen voorzichtig verwijderen.”

 • rhododendron gomer watererrhododendron gomer waterer 2
  0 out of 5

  Rhododendron “Gomer Waterer”

  Rhododendrons “Gomer Waterer” willen een zure, vochthoudende grond. U hoeft de Rhododendron “Gomer Waterer” niet te snoeien. Om hem mooi te houden: puntjes bijknippen rond juni en bij jonge planten de uitgebloeide bloemen voorzichtig verwijderen.”